Συνάντηση γεωτεχνικών που ασχολούνται με το αστικό πράσινο, στον Δημοτικό Κήπο Χανίων

Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση γεωτεχνικών  που ασχολούνται με το αστικό πράσινο στο Δημοτικό Κήπο Χανίων. Τη συνάντηση  εκπαίδευση οργάνωσε το παράρτημα Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου  Ελλάδας, με σκοπό να αποτελέσει την αρχή μιας σειράς συναντήσεων, δράσεων και  εκδηλώσεων για το αστικό πράσινο και να δοθεί η ευκαιρία να συζητηθούν σύγχρονα  θέματα που αφορούν την πόλη και το πράσινο, τόσο μεταξύ των γεωτεχνικών αλλά  και με τους αρμόδιους φορείς και την κοινωνία.  

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χανίων  κ. Μιχάλης Τσουπάκης.  

Οι γεωτεχνικοί που συμμετείχαν παρακολούθησαν εισήγηση από τον κ. Θεοχάρη Ζάγκα ομότιμο καθηγητή Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος  ΑΠΘ, ακολούθησε συζήτηση καθώς και περιήγηση στον Δημοτικό Κήπο και σε  κοντινούς δρόμους, όπου συζητήθηκαν ενώπιον συγκεκριμένων παραδειγμάτων, η  διαχείριση και η εκτίμηση της επικινδυνότητας δέντρων κ.α.  

Διατυπώθηκε η αγωνία των γεωτεχνικών των Δήμων της Κρήτης για το  μειωμένο προσωπικό, την υποστελέχωση και τη χαμηλή χρηματοδότηση για το  πράσινο στους Δήμους. Καταγράφηκαν απόψεις για παρεμβάσεις που προτάθηκε να  γίνουν από το ΓΕΩΤΕΕ/ Παράρτημα Κρήτης.  

Το επιστημονικό δυναμικό και η γνώση πρέπει να αξιοποιηθούν μιας και είναι  κοινή παραδοχή ότι το πράσινο στις πόλεις είναι πιο αναγκαίο από ποτέ. Με δεδομένο  το σύγχρονο τρόπο ζωής στις πόλεις της Κρήτης, την ενεργειακή κρίση, την κλιματική  κρίση και τις ιδιαίτερες συνθήκες στο αστικό περιβάλλον η συνεργασία όλων είναι  απαραίτητη για τη δημιουργία βιώσιμων πόλεων. 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί